Múzeum špeciálneho školstva v Levoči oslávi 20. výročie vzniku

09.11.2010 Levoča

Bratislava 9. novembra (TASR) - Už 20 rokov predstavuje širokej verejnosti dejiny i súčasnosť špeciálneho školstva na Slovensku Múzeum špeciálneho školstva v Levoči.
Pri tejto príležitosti sa v stredu 10. novembra o 09.00 h v priestoroch múzea na Námestí Majstra Pavla 28 uskutoční vernisáž Pre dobro človeka. Súčasťou slávnostného otvorenia výstavy bude aj odborný seminár pre špeciálnych pedagógov regiónu Spiš, na ktorom sa bude hovoriť na tému kriminalita a záškoláctvo u maloletých a mladistvých, ako aj o problematike a možnostiach riešenia špecifických porúch učenia, koncentrácie, pozornosti a správania v školskej praxi. Výstava potrvá do 31. decembra 2010.
Múzeum špeciálneho školstva v Levoči vzniklo na podnet Spoločnosti pre špeciálnu a liečebnú výchovu, menovite PhDr. Vladimíra Predmerského ako historicko-dokumentačné stredisko pre špeciálnu a liečebnú výchovu. Otvorené bolo 16. novembra 1990. Organizačne patrí pod Ústav informácii a prognóz školstva v Bratislave, priamo riadenú organizáciu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Je jediným múzeom svojho druhu na Slovensku a v rámci Európy má rovnocenných partnerov len v nemeckom Frankfurte, španielskom Madride, Prahe a Brne.
TASR o tom dnes informovali z odboru masmediálnej politiky MŠVVaŠ SR.
 

Vyberte región